SCALAMIX Steekwagen en ladder in één

De Steekwagen-en-ladder-in-één is een totaal nieuw product speciaal ontwikkeld voor (keuken)monteurs die op locatie werken. Hiermee heeft de gebruiker zowel een steekwagen als een professionele trap tot zijn beschikking. Deze combinatie zorgt voor een behoorlijke ruimtebesparing ten opzicht van een aparte trap en steekwagen. Dit kan een waardevolle uitkomst zijn voor bijvoorbeeld overvolle bestelbusjes. De grote uitdaging aan dit project was het voldoen aan de strenge normen (NEN 2484_1989 nl) die gelden voor ladders en klimmaterieel.

Wat heeft Rokatec gedaan?

Rokatec heeft dit project van schets tot eindproduct begeleid. Een belangrijk punt van de ontwikkeling is dat de focus moest liggen op een minimale investering in productiemiddelen. Op deze manier werd het mogelijk om een idee realiseerbaar te maken binnen een acceptabel risicokader.

Tijdens de concepfase zijn alle functies in een morfologisch overzicht gezet waardoor alle keuzemogelijkheden helder werden voor de klant. Op basis hiervan is het concept verder uitgewerkt tot prototype om daarmee een duurtest uit voeren. Voorafgaande aan deze duurtest is een FEM analyse uitgevoerd om op voorhand de zwakke schakels al te verbeteren. Na de test en optimalisatiefase is de Steekwagen-en-ladder-in-één door Rokatec in productie genomen en wordt deze als volledig geassembleerd product uitgeleverd.

“Wat mij opviel is dat Rokatec het project heel professioneel heeft begeleid. Dit zorgde er voor dat ik dit met een gerust hart heb overgedragen. Doordat er meerdere bespreekmomenten ingepland werden kreeg ik snel inzicht in het volledige verhaal en kon ik op de juiste momenten bijsturen en keuzes maken. Ook was ik verrast door het heldere overzicht met de verschillende keuzemogelijkheden die bedacht waren. Daarbij werden de voordelen en nadelen duidelijk aangegeven. Hierdoor heb ik mezelf achteraf geen moment afgevraagd: had dat niet anders gemoeten?”

klik hier om verder te lezen.

 

Rob van Dartel – Eigenaar SCALAMIX

www.scalamix.com