Niet zomaar hang en sluitwerk…

High security locks

Met bijna 30 jaar ervaring is M-LOCKS een bekende op het gebied van high-security sloten en sluitsystemen voor brandkasten, kluizen en deuren. Niet zomaar hang en sluitwerk dus…
Sinds een jaar is Rokatec partner van M-LOCKS met de ontwikkeling en productie van verschillende sloten. Eén daarvan is de SlamLock. De naam zegt genoeg….
Een slot waar bepaald niet zachtzinnig mee omgegaan wordt.

De samenwerking met M-Locks is kortgeleden gestart. Kunt u wat meer over uw bedrijf vertellen?

Inderdaad is M-LOCKS met 30 jaar ervaring een bekend en onafhankelijk distributeur en producent van high-security sloten en sluitsystemen voor brandkasten, kluizen en kluisdeuren. U vindt ze overal. Zoals in ATM’s, safes en kluizen in banken, winkels en kantoren. Daar zorgen ze voor de zekerheid en veiligheid die nodig is.
M-LOCKS staat bekend om haar persoonlijk advies, de snelle levering en de oplossingen die een stap verder gaan, waar ook ter wereld! Onze jarenlange ervaring staat hiervoor borg. En met ons wereldwijde servicenetwerk is goede, adequate service gegarandeerd. Wij vinden het vanzelfsprekend dat onze producten voldoen aan internationale normen en zijn gecertificeerd door erkende instituten als VdS, UL CNPP, DNV, IMP.

De SlamLock is een slot dat gebruikt wordt op wagens voor waarde transport? Wat maakt dit product uniek? Security sloten zijn geen ‘doorsneeproducten’.

CIT (Cash-In-Transit)-Trucks (waarde transportwagens) lopen een hoog risico en dienen dus uitermate goed beveiligd te worden. Inderdaad past daar geen ‘doorsneeslot’ op. De SlamLock is een hoogwaardig massief mechanisch slot, technisch geavanceerd en van hoog niveau. De 3-punts vergrendeling zorgt voor extra stabiliteit. De massieve constructie voorkomt het van buitenaf forceren van het slot.

Ieder project heeft wel een ontstaansgeschiedenis. Waar is het project SlamLock begonnen?

We kwamen in contact met een relatie uit Zuid-Afrika die in nauw contact staat met een bouwer van CIT (Cash-In-Transit)-Trucks. Hier lag de vraag om een slot te bouwen dat een betrouwbare beveiliging voor waarde transport kan bieden. We zijn daar ingestapt en gestart met de ontwikkeling van een slot hiervoor.

Hoe zijn jullie bij Rokatec terecht gekomen? We hadden nog niet eerder zaken gedaan.

Tijdens de Security beurs in Essen 2014 is het eerste contact gelegd. Mensen van Rokatec bezochten daar onze stand, genoeg aanleiding voor een vervolg. Tijdens één van onze zakenreizen naar China heeft dat vervolg gekregen in het bezoek aan de vestiging van Rokatec aldaar. De contacten waren dusdanig dat toen er een actuele vraag ontstond, Rokatec de partij was om mee te gaan praten.

Kritisch, meedenken en flexibel zijn woorden die bij Rokatec passen

Rokatec werkt graag mee om goede productideeën ook echt haalbaar te maken. Wat vind u van de aanpak waarmee Rokatec het project heeft doorlopen?

Wij zijn positief over de werkwijze en insteek van Rokatec. Het meedenken om een product zowel technisch als prijstechnisch haalbaar te maken vinden we een pré. Zeker ook het meedenken in het sourcen en testen. De wijze waarop tijdens het project gesignaleerde problemen en ook de oplossingen hiervoor visueel weergegeven worden, maken ook voor relatieve ‘leken’ op technisch gebied zaken duidelijk. Kritisch, meedenken en flexibel zijn woorden die bij Rokatec passen.
En wat voor M-LOCKS ook belangrijk is: de mensen van Rokatec zijn ‘down to earth’, dat past bij ons en communiceert goed.

Wat heeft Rokatec bij kunnen dragen aan de SlamLock?

Rokatec heeft op technisch vlak meegedacht om een zo functioneel mogelijk en betaalbaar mogelijk product te realiseren. Klaar om op de markt geïntroduceerd te worden.