INNOBIND Papierpons

De papierpons is een innovatief apparaat om papieren te bundelen zonder materialen toe te voegen maar door een specifieke vorm uit het papier te ponsen. Voor de ponsmessen zijn modulaire cassettes ontwikkelt die in grote aantallen geproduceerd kunnen worden. De vereiste nauwkeurigheid van de ponsmessen bracht een grote uitdaging met zich mee.

Wat heeft Rokatec gedaan?

Rokatec heeft de productontwikkeling volledig uitgevoerd, vanaf idee tot en met de productie. De vormgeving is door Rokatec neergezet en uitgewerkt in een produceerbaar product. De basis van deze papierpons is een complex aluminium spuitgiet frame. Verschillende functies zijn in dit frame geïntegreerd om de kostprijs te kunnen verlagen. De verpakking is ontwikkeld met een minimaal volume en valbestendig tot 2 meter hoogte. Door de duurzame wijze van boekjes maken is de papierpons door de jury van de ESEF 2012 genomineerd voor de categorie "Innovation and Design".

Het bijzondere van Rokatec is dat ze bij het ontwerp meteen met de fabricage en dus de kostprijs rekening hielden. Met een eigen vestiging in China waren ze ook bij wijzigingen in staat om snel een betrouwbare calculatie af te geven. Een belangrijk plus van Rokatec is dat we niet meteen grote aantallen hoefden te bestellen om van start te gaan. Daarnaast is de samenwerking met Rokatec ook erg prettig gebleken. Problemen lossen ze snel op en ze staan 100% achter ons product.

Arthur Anderegg – Managing Director Innobind BV

www.innobind.com