BOSTIK Dual SMP400P kitpistool

Dit kitpistool is een innovatieve oplossing om 2 componenten lijmen eenvoudig aan te brengen. Met een pneumatische aandrijving en een speciaal ontworpen statische mixer kunnen de 2 componenten gecontroleerd worden gemengd. Het aluminium hoofdprofiel is uitgevoerd met nauwkeurige maatvoering toleranties. Verder is op een slimme manier de aandrijving in kleine ruimte ontworpen. Mede door het innovatieve ontwerp en de kwalitatief hoogwaardige uitvoering is het kitpistool door de ESEF jury beloond met een "Innovator" award.

Wat heeft Rokatec gedaan?

Rokatec is betrokken geweest bij het concept tot de uiteindelijke productie en leveringen van deze pneumatische kistpistolen.
Verschillende complexe kunststof onderdelen zijn ontwikkeld. Eén daarvan, de 2 componenten menger is een complexe vorm die toch tegen lage kosten geproduceerd kan worden. Er zijn uitvoerige simulaties uitgevoerd om het optredend effect te bepalen als gevolg van de optredende druk.

“Ze denken niet in problemen maar stoppen de problemen in een oplossing, een hoog kennisniveau, de communicatie is helder en correct, en ze zijn zo flexibel als een elastiekje. Echt een aanrader voor bedrijven die snel en flexibel willen samenwerken.”

klik hier om verder te lezen.

Jan Veenstra – Support Manager Bostik BV

www.bostik.nl