Plofkoffer met promofilmpje

Voor het veilig kunnen transporteren van geldbiljetten wordt al lange tijd gebruik gemaakt van de “plofkoffer”. Dit systeem werkt met een verbrandingssysteem. Wanneer het systeem in de gaten heeft dat de koffer gesaboteerd wordt dan wordt door middel van verbranding al het geld vernietigd. Dit werkt effectief maar is zeker niet zonder gevaar. In dit project is een nieuw veilig systeem uitgewerkt dat werkt met extreem snel uithardende lijm. Op deze manier is het geldtransport aanzienlijk veiliger geworden.

Wat heeft Rokatec gedaan?

Rokatec is zeer nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling tot en met het leveren van testmodellen om de werking te kunnen presenteren. Het belangrijkste deel van de ontwikkeling was het bedenken en uitwerken van een modulair systeem dat toegepast kan worden in bestaande geldcassettes. De beperkte beschikbare ruimte voor alle modulaire componenten was een grote uitdaging voor onze engineers.

Naast modulariteit was de 100% garantie op betrouwbaar functioneren zeker net zo een uitdaging. Enorm veel tests en optimalisatie-loops zijn nodig om het systeem op dit niveau te krijgen.

http://www.mactwin.com

Meer over plofkraken

Bekijk de video